Charlie and the Chocolate Factory (2005)

Info info info och lite mer info finnes här.

Vet du inte vad den handlar om? Då har du verkligen missat något. Men för dig som är en opåläst toffel kommer här en liten resumé.

Sagan börjar med att Willy Wonka, världens största godis och choklad tillverkare bestämmer sig för att bjuda in 5 barn till sin fabrik genom att lägga 5 gyllene biljetter i 5 stycken chokladkakor, och om Kalle, som snart är världens lyckligaste pojke.



Tim Burton och Johnny Depp, av många ansedda som det kanske bästa radarparet i filmhistorien. Personligen tycker jag det har blivit en blandad kompott men detta är en av deras bättre produktioner tillsammans.

Johnny Depp är inte sig själv riktigt lik när han ikläder sig rollen som Willy Wonka, den total-snurriga godis magnaten.

Storyn är det inte mycket att säga om, en av de absolut bästa som någonsin skrivits tack vare Roald Dahl, och jag tycker orginalstoryn följs mycket bra, förutom ett par acceptabla uppdateringar kan jag inte hitta något att anmärka, eller jo, mot slutet kommer en stor moralkaka som kändes lite svår att svälja, men man får svepa ner den med den underbara stämning och färgglada miljö som finns att avnjuta. Och Oompa-Lumpierna är inte riktigt kloka, precis som de ska vara.

Att Freddie Hightmore, killen som spelar Kalle inte är totalt värdelös är ju alltid en bonus när det är barnskådespelare med. Annars tycker jag att absolut bäst är David Kelly som Morfar Johan och Christopher Lee som Willy Wonkas pappa. Johnny Depp gör som alltid en utmärkt insats även han.

Sammanfattning:  En sprudlande film med ypperliga musikaliska inslag som ger mycket glädje åt den som låter sig svepas med in i den magiska fabriken!

Betyg:
PPPP (8/10)

2005-10-15  21:48

©Mattias Hermansson


Kommentarer:
Postat av: El Mojjo

humm... känner mig lite obildad... den där kanske man skulle ta och se ngn gång ändå :)

2005-10-16 @ 21:57:27

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits