Måndag hela veckan (1993)

Filmen är regisserad utav Harold Ramis(Ett päron till farsa, Ghost Busters) som även har skrivit manus med hjälp utav Danny Rubin(S.F.W., Mord i det tysta).
I rollerna ser vi till exempel Bill Murray, Andie MacDowell och Chris Elliot.

Filmen handlar om TV-meteorologen Phil Connors som arbetar på en ilten och nersliten TV-station som han tycker att han har växt ur för väldigt längesedan. Han får sitt årliga uppdrag att åka till Punxsatawney och övervaka "Groundhog Day" - dagen då allt kretsar kring murmeldjuret och dess reaktion på vädret vilket avgör hur länge vintern kommer att sitta i. Vad han inte vet är att det skall bil den längsta dagen i hans liv...



Jag brukar säga att med Bill Murray i högform kommer man långt. Och det gör också den här filmen. Mr. Murray är som klippt och skuren för rollen som arrogant och självgod meteorolog och det spelar ingen roll om det blir lite väl stereotypt på vissa ställen - för det här blir bra, bättre och väldigt bra. Filmen förmedlar verkligen hur Phil Connors känner sig ju längre det hela pågår, man ser förvåningen som blir till lycka för att bli lidande för att sluta i ett stort "Carpe Diem". Det ges inte speciellt mycket fokus till de andra skådespelarna i filmen men de sköter sina jobb på ett bra sätt. Den lyckas med den svåra konsten att kombinera en lugn och stillsam komedi med nästan inget alls och ändå vara bra.

Betyg:

PPPP (7/10)

2007-07-16 03:35

©Mattias Hermansson

Kommentarer:

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits