The Lost World (1997)

Uppföljaren till succéfilmen Jurassic Park, är även den baserad på en bok skriven utav Michael Crichton, och bearbetad till film utav David Koepp, en manusförfattare med minst sagt blandad kompott, allt ifrån Scince Fiction-draman till Superhjälte-action. Regissörar gör en man som knappast kräver någon närmare introduktion, Steven Spielberg.
I rollerna ser vi åter igen t.e.x. Jeff Goldbaum och Richard Attenborough men de akompanjeras med en hel del ansikten nya såsom Vince Vaughn och Peter Stormare.

Behövs en introduktion av handlingen? Tja, för säkerhets skull kommer en här.
I Jurassic Park gick det mesta snett, och dinosaurierna blev nödvända att utplånas, men som tur är(!) så finns det en orörd ö med livs levande dinosaurier för InGen att sätta tänderna i. Men det uppstår intressekonflikt inom InGen och John Hammond bestämmer sig för att skicka ett litet team utav handplockade experter för att dokumentera dinosauriernas vanor och beteenden. Bland dem den unga paleontologen Sarah Harding, Ian Malcolms flickvän, och givetvis sätter han av direkt för att rädda henne ifrån de fruktansvärda dinosaurierna.



Den här upplagan utav Jurassic Park är lite mer "rakt på" - något som var högst medvetet, och faktum är att manusförfattaren hade ett brev ifrån en tittare uppklistrat på skärmen som sa att det tog för lång tid i den första filmen innan man fick se några dinosaurier. Jeff Goldbaum, mannen jag älskar att hata när det gäller film. Han är väldigt skön trots att jag inte tål honom, drar ut för att rädda sin flickvän med hjälp av två till, en fotograf/filmare och en utrustningsexpert ifrån de hemska faror som väntar. Och visst, det är delvis ganska klychigt och stereotypt, men det finns ju trots allt en viss attraktion när det gäller utdöda saker, så som dinosaurier... Att Vince Vaughn dyker upp gjorde mig totalt förvånad till en början, men han gör sin roll på ett bra sätt, och han kan faktiskt spela seriösa roller också. Släng sedan in några hårdnackade jägare, lite svenska svordomar så har du en helt okej action/thriller.

Förresten, 10 poäng till den som ser den och kan tala om för mig vart i filmen man kan se Steven Spielberg, och inget fusk nu!

Betyg:

PPP (6/10)

2007-07-07 04:36

©Mattias Hermansson

Kommentarer:

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits