13 Going on 30 (2004)

Ja, vad säger man.. En tramsig käck kärleks-komedi med Jennifer Garner i huvudrollen. I mina ögon dömt att misslyckas. Jag gillar inte genren, jag gillar inte skådisarna, ändå hoppas jag varje gång på att bli överraskad. Det blir jag inte. Det är som det är helt enkelt och inget jag vill eller tycker kommer att ändra på det på ett bra tag. Så det är väl bara att acceptera och se det för vad det är och försöka. Och det gör jag. Men det räcker inte längre än vad det gör. Fast musken var bra.


PP
(3/10)

2007-09-20 10:48

©Mattias Hermansson

The Prestige (2006)

The Prestige.. Finalen i ett trolleritrick ska vara spännande, mystiskt och ja.. något helt annat än vad den här filmen bjöd på.

Jag blev besviken, väldigt besviken. Efter ca 30min var ju allt klart. Jag bara väntade på att det skulle ta slut i princip. Filmen var i mina ögon avslöjad. Och ändå höll den på 1h30min till, och inte hade jag fel heller.

Den föll lite på sitt eget grepp. Den avslöjade alla hemligheter, och kanske gjorde jag det man inte ska göra med trolleri, tittade för noga och avslöjade det hela.

Men visst, välspelad var den verkligen, inget att klaga på där. Men o så uppenbar. Ibland blir man lite ledsen på att vara insatt och kanske lite för intresserad. För filmer som kanske skulle varit mycket bättre annars tappar.


PPP
(4/10)

2007-09-16 22:32

©Mattias Hermansson

Battlefield Earth (2000)

Ok, efter lång återhämtningstid så kanske jag är igång igen. Vem vet. Inte jag i alla fall..


Battlefield Earth är en Sci-Fi rulle som handlar om att jorden har blivit invaderad utav "Psyclos" - ett folkslag som har lagt nästan hela universum under sina fötter. De kallar människorna för "man-animals" och behandlar människorna som just djur. Men allt skall förändras då de tillfångatar "Greener"..

Filmen är rent ut sagt jättedålig. Skrattretande dålig. Och man undrar hur det har kunnat bli så totalt fel. Men det har det tydligen lyckats bli. Inte en film jag skulle kunna rekommendera någon - så länge man nu inte är som jag och ser filmen för filmens skull, alltså, någon har orkat göra den, då kan ju jag orka se den. Jag kommer ju lindrigt undan. Jag har ju inga emotionella band till den här - vill inte ens försöka sätta mig in hur det är för de som har det att se den.

En annan "rolig" sak är att snubben som skrivit den, L. Ron. Hubbard även är samme snubbe som "grundat" Scientologerna. Så det kanske inte var så konstigt att det blev som det blev trots allt...


P
(1/10)

2007-09-14 03:07

© Mattias Hermansson

hits