Äre nån som läser detta?

Känns tveksamt till om jag har några läsare kvar alls längre. Inte för att jag någonsin haft några större skaror..

Är besviken på den totalt uteblivna responsen på förra inlägget. En riktigt bra låt det där.


Har på senare tid verkligen känt av att jag inte haft tid att få vara så nördig som jag skulle vilja vara längre. Det stör mig lite, samtidigt som det är lite skönt också. Men saknar verkligen i några aspekt, tiden i skivbutiken. Jag och musiken. Även om jobbet sög, rent som ett jobb, så var det väldigt soft, att få lära känna så mycket musik(er), i sin egen takt.

Och jag har märkt, att ha gått ifrån Musik till Film till NHL fram och tillbaka i flera år, att jag har lagt till ett ytterligare nördintresse. MMA. Och jag är inte ens säker på att jag förespråkar MMA. Men väldigt kul är det iaf. Dels har jag börjat "träna"(jag har ett träningskort i plånboken iaf.. men det är en annan historia, i höst blir det nya tag, på riktigt.) MMA, dels har jag konsumerat oerhörda mängde MMA(mer eller mindre sett alla stora internationella galor som filmats sedan MMA:n "uppfanns" på 90-talet. Och det jag inte redan sett, har jag redan, och ska se snart).

Men så kan det vara.

Annars försöker jag för övrigt lyssna in mig på Electric Six's senaste album, Kill, och ska börja se på Oz, tänkte jag.

Long time no see.

Så tänkte skriva om en top5-låt.

Fisherman - The Congos. Reggae. Kanske den bästa roots-reggaen(kraftiga inslag av dub) som någonsin gjorts. Och antagligen kommer det aldrig göras bättre, då det är en stil som varit död i mer eller mindre hela min livstid. Det är första spåret på skivan "Heart of the Congos" som var duons debutalbum 1977, producerat utav demonproducenten Lee "Scratch" Perry. Och jag tror aldrig jag kommer glömma första gången jag hörde den låten. Snacka om att bli bortblåst. Året var 2005, och jag jobbade på Skivhuset på Kungsgatan i Göteborg, jag hade beställt in skivan till mig själv, så jag ville inte spela den på dagen, men tänkte att det kunde få bli min stängnings-skiva den dagen. Och waaaaoow! Love by first play, som jag brukar kalla det.

Lyssna gärna, och säg vad du tycker. Jag har full förståelse för att inte alla tycker som jag, men vet att ni isf tycker fel! ;)

hits