Hej och tack för fisken?

Ok, någon fisk har jag inte fått, men nu lägger jag ner den här bloggen. Meningen är bevisad, överbevisad är jag.

Kan man inte skriva så är det bara att inse och göra något man kan, om man kan något.

Tack och hej.

Spaceballs (1987)

Info finns att tillgå här.

Ytterligare en parodi utav Mel Brooks, tyngden läggs på Star Wars men även andra rymdäventyr såsom Alien och Apornas Planet tas upp.Kan inte sätta ord på den här filmen utan att skriva allt, se den och njut! Det är det enda jag faktiskt har att säga om denna filmen.

Betyg:
PPPP (8/10)

2005-10-22  01:04

©Mattias Hermansson


Palastorchester Mit Seinem Sänger Max Raabe - Hitpalast

Ok, måste bara tipsa om Max Raabe & Palast Orcherster.

Fick en skiva med dem idag, och inte vilken som helst utan en dubbelsamling: Hitpalast.

Otroligt bra musik, och avsaknaden av engelskspråkiga låtar* glömmer man snabbt när man låter sig förtrollas av Max Raabes något underliga men underbara röst! De enda låtarna man egentligen saknar är "Sexbomb" och "Bongo bong" men det glömmer man snart av när man får höra låtar som "Schöner Gigolo", "Kein Schwein Ruft Mich An" och "Mein Kleiner Grüner Kaktus".

Detta är en platta man verkligen måste ha i samlingen!

Ett otroligt stort tack till Clabbe som fixade hem denna skivan åt mig ifrån tyskland!Betyg:
PPPPP (10/10)

2005-10-22  00:39

©Mattias Hermansson     

*5 låtar är på engelska av totalt 24


Rain Man (1988)

Info återfinns ännu en gång här.

Vi får följa Charlie Babbit i en resa som förändrar hela hans liv, och allt börjar med att hans pappa dör och att han får veta att han har en autistisk bror.Dustin Hoffman, Dustin Hoffman, Dustin Hoffman! Han är helt underbar i den här filmen han är här ackompanjerad av Tom Cruise och Valeria Golino, som är mest känd för sina insatser i Hot Shots Höjdarna och Hot Shots 2.

Hoffman som sagt är strålande bra, så bra som det någonsin kan bli, och Tom "killen med känslomässiga problem" Cruise får faktiskt även han ett väl godkänt. Valeria Golino duger, men hennes funkton i filmen är ganska överflödig, mest så stör jag mig på rollkaraktärens inställning gentemot Charlie Babbit.

Storyn, ja den är skickligt utformad med både väldiga klycshor och innovativt tänkade och den funkar utmärkt utan något som helst som känns konstigt eller udda.

Sammanfattning: Det här är Dustin Hoffmans film, inget snack om saken och jag blir bara glad av att se den. Ett mästervärk.

Betyg:
PPPPP (10/10)

2005-10-21  01:25

©Mattias Hermansson


Dead Poets Society (1989)

Precis som alltid finns det en massa fakta att tillgå här.

Filmen handlar om en privatskola i USA, och inte vilka skola som helst, utan en av de bästa privatskolorna i hela landet. De har blivit bäst genom sin stränga disciplin och målmedvetenhet. Men just den här terminen skall allt förändras.Robbin Williams är otroligt nog även han en av mina favoriter, känns som att jag skriver det om en skådespelare varje gång. Även Robert Sean Leonard är värd att omnämnas för sina skådespelarinsatser.

Storyn glider fram i ett alldels lagom tempo och skådespelarinsatserna är prima. Finns inte mycket annat jag kan säga tror jag.

Sammanfattning: En film med en härlig känsla av frigörelse över sig, inspirerande till tusen.

Betyg:
PPPP (8/10)

2005-10-18  23:10

©Mattias Hermansson


The Wedding Singer (1998)

All fakta finns som alltid här.

Vi får följa Robbie Hart, en bröllopssångare, men inte vilken som helst, utan den allra bästa och hur hasn liv plötsligt förändras då han möter Julia Sullivan och samtidigt dumpas av sin fästmö på självaste bröllopsdagen.Ja, vart ska man börja? Adam Sandler mannen som man verkar antingen hata eller älska, och jag älskar honom, även om jag inte tycker att han ges tillräckligt med utrymme i den här filmen även om hans ganska väl dålda sångtalanger får komma fram., Drew Barrymore som jag verkligen inte gillar får däremot alldeles för mycket utrymme. Att geniet Steve Buscemi gör två väldigt korta, men dock så bra gästspel försämrar inte betyget.

Storyn är en ganska standard kärlekshistoria som verkar följa alla dess regler och stadgar på gott och ont. Visst blir det lite mycket på sina håll, men det är svårt att inte dras med lite grand i alla fall.

De eviga referenserna till Boy George är dessutom underbara. För att inte tala om all övrig musik och de musikparalleller som dras i filmen.

Sammanfattning: En allt som allt schysst rulle för dig som gillar Adam Sandler, Drew Barrymore är trots allt uthärdlig, och musiken är ypperlig.

Betyg:
PPP (7/10)

2005-10-18  00:34

©Mattias Hermansson


Charlie and the Chocolate Factory (2005)

Info info info och lite mer info finnes här.

Vet du inte vad den handlar om? Då har du verkligen missat något. Men för dig som är en opåläst toffel kommer här en liten resumé.

Sagan börjar med att Willy Wonka, världens största godis och choklad tillverkare bestämmer sig för att bjuda in 5 barn till sin fabrik genom att lägga 5 gyllene biljetter i 5 stycken chokladkakor, och om Kalle, som snart är världens lyckligaste pojke.Tim Burton och Johnny Depp, av många ansedda som det kanske bästa radarparet i filmhistorien. Personligen tycker jag det har blivit en blandad kompott men detta är en av deras bättre produktioner tillsammans.

Johnny Depp är inte sig själv riktigt lik när han ikläder sig rollen som Willy Wonka, den total-snurriga godis magnaten.

Storyn är det inte mycket att säga om, en av de absolut bästa som någonsin skrivits tack vare Roald Dahl, och jag tycker orginalstoryn följs mycket bra, förutom ett par acceptabla uppdateringar kan jag inte hitta något att anmärka, eller jo, mot slutet kommer en stor moralkaka som kändes lite svår att svälja, men man får svepa ner den med den underbara stämning och färgglada miljö som finns att avnjuta. Och Oompa-Lumpierna är inte riktigt kloka, precis som de ska vara.

Att Freddie Hightmore, killen som spelar Kalle inte är totalt värdelös är ju alltid en bonus när det är barnskådespelare med. Annars tycker jag att absolut bäst är David Kelly som Morfar Johan och Christopher Lee som Willy Wonkas pappa. Johnny Depp gör som alltid en utmärkt insats även han.

Sammanfattning:  En sprudlande film med ypperliga musikaliska inslag som ger mycket glädje åt den som låter sig svepas med in i den magiska fabriken!

Betyg:
PPPP (8/10)

2005-10-15  21:48

©Mattias Hermansson


Pay It Forward (2000)

All info finns som vanligt här.

Ok, så denna filmen handlar om Trevor McKinney, en 11 år gammal pojke som genom en läxa i skolan får en idé om hur han skall försöka förändra världen.Ja, vart ska jag börja? Kevin Spacey spelar en reserverad brännskadad lärare och filmen handlar lika mycket om det som det den skall handla om. Storyn är hoppig och byter spår hela tiden, dessutom får den en att tappa bort sig rent tids-mässigt och allt känns så uppenbart att man bara vill stänga av.

Skådespeleriet är väl inte dåligt, men knappast heller vad jag skulle kalla bra.

Sammanfattning: En av de mest klych-drypande filmer som gjorts och jag gillar det inte. Men jag kan tänka mig vad folk har suttit och storgråtit åt den här rullen. Nej, undvik att se den om du inte känner behov av något över-sentimentalt och über-gulligt.

Betyg:
PP (3/10)

2005-09-10  18:28

©Mattias Hermansson


Paycheck (2003)

Allt du kan tänkas vilja veta hittar du här.

Ok, så detta är filmen som handlar om Michael Jennings, ett totalt underbarn när det kommer till att programmera och plocka isär dator program - baklänges. Han hyrs in av ett företag som vill ha reda på hur en produkt har framställts och hur man förbättrar den, och han tar aldrig mer än 8 veckor på sig, när tiden har gått är allt klart och hans kompis Shorty raderar hans minne. En dag får han ett erbjudande på mer pengar än han någonsin drömt om, men det finns en hake, han skulle behöva spendera 3 år av sitt liv för att sedan radera dem.Ok, så storyn låter väl OK, men Ben Affleck förstör som oftast det han tar i, och detta är tyvärr inget undantag.
Storyn lunkar på och den får mig hela tiden att tänka på Minority Report, vilket är en mycket bättre film.

Uma Thurman befäster tronen som action-chick, och visst, hon är faktiskt bra på det. Även om det inte är överdrivet mycket action ifrån hennes sida i den här filmen.

Och inte blir det bättre av att Michael ska vara sådär super-sliskigt nobel och offra sig för att det goda skall segra..

Sammanfattning: En OK action-sci-fi-thriller, men absolut inget man känner något behov av att se igen. Snarare tvärt om.

Betyg:
PP (4/10)

2005-10-05  22:58

©Mattias Hermansson


hits