?

Jag har funderat på en sak ganska länge nu...

HUR HANTERAR MAN EGENTLIGEN EVANGELIUM?!

Det skrämmer verkligen skiten ur mig, och jag blir inte klok på hur man ska hantera det.

Neutral

Ja du är neutral och du håller dig sval
inför allting som får dig att ta ställning
För du har ju din vrå och det räcker väl så
Om du håller din tro för dig själv
men det är Jesus som sagt, Jag ska ge all kraft
till den uppgift du redan har fått
Varför sitter du då, och bekvämt tittar på
när dom andra för längesen gått

Ja det är vitt eller svart, det har Jesus själv sagt
så allt annat är egna produkter
Det är varm eller kall, de e' klart som kristall
tar du det som finns kvar blir du ljummen
Men du tycker dig va' ganska god, ganska bra
nej, du är inte sämre än andra, andras synder är värre
så vår Herre kan knappast dig klandra

Ja, du står mittimellan, ändå håller det sällan
för det luktar så unket och illa
Det är ja eller nej och det gäller för dej
att du gör upp med Jesus me'samma
Ska du vakna nån gång, ska du vända dig om
för du missar ju allt i ditt liv
om du håller dig gömd, finns det risk du blir glömd
när Han kommer tillbaks hit igen

Packad o klar? del 2.

Har spenderat halva natten med att packa lite.. Fått ner de flesta skivorna nu, samt film och spel. 8 flyttlådor har jag fyllt(Blir nog en till minst innan jag är klar med "mediadelen"). Vinylen går ju bra att bära som den står i sina backar - skönt det. Böcker o "småkrafs" som jag kallar det kvar att packa. Möbler packar man ju inte direkt, möjligtvis plockar man isär dem lite när man ska flytta dem.

Hoppas på definitivt besked imorgon under dagen. Mina papper med inkomst o sådär borde komma fram då iaf. Har inte rikigt gått med på att jag stod först i kön på lägenheten. Jag vill skriva kontrakt innan jag tar ut allt. Flytt blir det ju oavsett så packningen tjänar ju sitt syfte.

Nu ska jag försöka sova, imorgon blir det jobb, 3 pass kvar, eller 2, beroende på hur man räknar. 2 enkla 5.5h pass och sedan inventeringen på söndag.
Imorgon blir det också fotboll med jobbet, vi ska se CL-finalen, chefen betalar allt. Sanslöst schysst! Sedan hem efter det och hockey!

Pittsburgh är läskiga. De skrämmer mig.

(Mar)drömmar

Usch, jag har drömt så konstigt de senaste veckorna, eller, det är konstigt att jag drömmer över huvud taget, det är inget jag brukar göra, eller har gjort de senaste 5-6åren i allafall, med några få nätter undantagna, men nu har jag drömt varje natt i kanske en månad. Och inga trevliga drömmar heller.
Inte direkta mardrömmar kanske, men heltklart otrevliga. Det känns inte alls så roligt.

Kanske har dem med nästa ämne att göra? Att jag känner mig ensam.

Jag vet inte om jag har ont av det eller inte, men jag känner mig ensam. Det har jag väl för all del nästan alltid gjort, men det blir liksom mer påtagligt på våren. Det är därför jag oftast inte mår så bra på våren. Förra våren jobbade jag bort, även så denna, så det har gått an, men jag minns våren på hjälmared. Den var inge kul ur många aspekt. Samtidigt som den var väldigt bra.

Usch. Jag beskrev det ganska bra i en novell jag skrev för massor med år sedan, när jag var kanske 17-18, hur jag känner, och fortfarande känner, fast inte lika påtagligt, det har ändå blivit bättre med åren.

"Ensam i mängden" - så kan jag verkligen känna. Mer folk = mer ensam. Folk = ensam.

Packad o klar?

Nej, det är jag väl inte.. Det är ren och skär lögn faktiskt. Men jag har börjat packa inför sommarens oundvikligla flytt. Vart den leder, det är dock fortfarande osäkert.

Fått ett erbjudande på en lägenhet, en 2a på 46kvm med balkong och badkar. Ska och titta på måndag. Men det ska mycket till för att jag ska tacka nej, det ska jag ärligt säga.

Annars har jag precis fått hem den första säsongen Star Trek, jag är oerhört taggad. Ska bli kul!

Sömnlöst sängliggandes, suck.

Livet é bra fint ibland va? Som när man kl 2 på natten, slutkörd bara vill sova lite. Men ska det vara så lätt? Nä, naturligtvis inte. Så nu sitter man här, utan sömn, tröttare än trött, igen.

"Alla slåss vi med oss själva. En inre kamp, en kamp av fruktan. En fruktan för vad andra ska tycka, för vad vi ska tycka. Käftsmäll på käftsmäll ger vi oss själva i en kamp vi inte kan vinna. Vi kan bara förlora, alternativt försöka kompromissa fram en fred vi inte vill ha, en fred vi avskyr. Kanske speglar freden den vi är? Kanske är den en illusion av vad vi vill vara? Kanske är den vad vi tror att vi borde vara? Allt jag vet är att jag hatar den."

Spretiga tankar..

Funderar på att lägga ut några spretiga tankar från här om natten.. Men jag tror jag ska sova lite först.. Klockan står på 04:15. Härligt. Ses se'n bloggen..

La Grande illusion (1937)

Som jag nämnde i mitt senaste blogg-inlägg så fick jag hem La Grande illusion igår, eller Den stora illusionen som den heter på svenska.

Det är den första i raden av många filmer som utgetts av Criterion i deras Criterion Collection. En samling som helt klart är värd att spana in om man är intresserad av film och vill inspireras lite.

Filmen utspelar sig under första världskriget och handlar i huvudsak om två franska officerare som är ute för att reda ut vad en av deras misslyckade flygbilder egentligen föreställer då de blir nedskjutna. Och deras fångenskap och flyktförsök.
Vad som verkligen bör nämnas är att detta är den första "prison break"-filmen(låter bättre än "flykt"-film eller?) som gjordes. Så här kan vi snacka nyskapande.
Filmen är mestadels på franska, men även en hel del tyska pratas och en gnutta engelska.

En stark rekommendation. Och jag har ju den på DVD nu så! Bara att höra av sig. Fast man måste ha en regions-fri DVD-spelare. Eller en dator ;)

Betyg: PPPP (9/10)

Kapaow.

Öh. Jag vet inte vad jag ska skriva, men känner min plikt att skriva lite.. Eller nå't.

Nu är det natt, eller morgon, som vissa skulle kalla det, och egentligen borde man väl sova. Men icke. Det är ju hockey. Viktig hockey.
Jobbade 13h igår, var helt slut när jag skulle hem verkligen(fast det gick lätt hem ändå, trots regn och trötta ben! Fick veta en kul nyhet precis innan jag skulle åka hem nämligen:). Nu är det snart över i allafall. På gott och ont. Sista maj är det tack och hej. Och lite tråkigt börjar det kännas, även om jag måste bort ifrån det.

Har även klarat 3 veckor helt utan socker eller kolhydrater, käkar atkins då va. Men var så trött idag så jag kände att idag var det dax. Så det blev ostbågar faktiskt(otroligt nog åt jag bara 1/4 av påsen och var nöjd sedan.. något har hänt/händer?!). Tyckte att 3v var bra, och ska ju inte äta socker så mycket nu heller direkt. Gått ner nästan 10kg på 3v. Sjukt.

Fick även en grym film igår, "Grand Illusion" av Jean Renoir, från 1937. Den ska jag gotta ner mig i imorgon. Är en massa nice extra-material till den, och även om jag inte är någon "extra-material"-kille i vanliga fall, så ska jag gotta ner mig riktigt rejält i filmen och suga ut allt jag kan!

Annars är man väl i flytta-tagen, vart är väl ännu lite osäkert, även om det ser mörkt ut och det blir med föräldrarna tillbaks till partille. Inte för att jag har så mycket emot det egentligen, men hade varit skönt att slippa ut snart. Och hade varit jättekul att få bo med Isak & Corre och någon annan i Utby.. Men vi behöver någon mer.. Typ.. NU.

Och jo! Får ju inte glömma! Bokat mina och Linas biljetter till Lule 30 Juli. Yeah. Och strax(om någon dag eller så), ska jag köpa biljetter hem också. De kan ju vara bra att ha kanske..

Tjipp tjipp nu blir'e Goliat!(Eller hockey..)

hits