Utgång, spya och trött..

Oi! Hade en liten utgång med grabbarna på jobbet igår. Vi började på en restaurang där vi käkade lite. Hungriga som svin. Sen kom mättnaden. Ajajaj! Sedan drog vi vidare och såg Manchetser United spöa Bolton med 2-0 efter två mål av Ronaldo & Roma förlora mot Lazio. Det var synd. Min kollega hade satsat lite pengar på Roma där. Hade det gått in hade han vunnit alla fyra matcher han satsat på och vunnit 1000kr. Men icke. Sedan gick vi vidare till ett ställe till. Där jag tydligen somnade på toaletten haha. Hade druckit en hel del ja. Blev väckt av ägaren(som även är stammis på jobbet och en grymt schysst kille). Fick ringa upp mina kamrater och förklara vad som hänt och gå och försöka ta en vagn hem. Borta som jag var stod jag ett tag vid fel station(det kom jag på först nu) och det var inte så konstigt att min vagn aldrig kom där(den har faktiskt en annan rutt på natten).

Så blev taxi hem för en sådär 267kr om jag inte minns helt fel. Hem och vräka sig i säng. När jag vaknade var sängen full med saker jag inte orkat ta bort. (Vaknade sådär 0720).

Lite spya på kläderna.. Troligtvis mina, men är inte helt säker.

Ni kanske undrar varför jag skriver om det här? Tja, det är vad som har hänt sedan sist, och well, när det händer händer det. Simple as that.

Idag är det dock skärtorsdag och jag åker iväg över påsk. Påskläger. Längesen man var på läger.. Men ska bli skönt att komma iväg lite och få fokusera på vad som är viktigt i livet.

Som någon sa i en film jag såg igår "Gud är barmhärtig, långt mer barmhärtig än du tror". Grym replik. Kommer från Jungfrukällan av Ingmar Bergman från 1960. Bra film. Haru inget bättre för dig skaffa den och se den. Lite rå & hemsk men bra. Idag blir det packa, försöka återvinna balansen & städa lite innan jag far. Och tidigt i säng känns det som. Ska bli skönt att vara datorledig några dagar.

En välsignad påsk och underbart liv önskar jag Er! Glöm inte att Gud är barmhärtig! Han regerar i evighet och älskar oss långt mer än vi någonsin kan förtjäna!

Migrän och annat smått & gott..

Migrän. Det kanske värsta som finns. Ni som inte har det, skatta er lyckliga. I fredags hade jag fixat så att jag slapp jobba natten för att kunna gå på en kompis konsert. När jag var hemma för att äta och göra mig i ordning så märker jag att jag inte kan se ordentligt - hurra, jag kommer få migrän. Tar en Naramig(migränmedicin) och äter maten och hoppas att det ska vara en svag attack, det är det inte. jag inser snabbt att konserten kan jag inte ens drömma om att gå på. Jag sätter mig i duschen i ca 1½h, det är det enda som är något sånär drägligt. Lyckas somna ganska fort dock, att jag tog tabletten så tidigt som jag gjorde hjälper endel, men jag känner hur migränen sakta men säkert bryter ner medicinen. Jag vaknar 06.00 dagen efter, fortfarande med kraftigmigrän. Internet är dött. Allt känns piss. Jag ringer BBB och frågar vad det är frågan om - och jo, jag får prata med ytterligare en inkompetent nisse på en support som inte verkar kunna fatta att jag redan sagt att jag gjort alla hans smarta små felsökningsorsaker och jag direkt när jag kom fram sa vad som var felet, men lyssnade han på det? Nej, vi fick gott sitta där i 10-15min och felsöka först - för inte kunde jag veta vad som var fel! Han kom i alla fall fram till samma sak som mig efter de där minutrarna, och tyckte jag skulle avvakta(anledningen var att jag har beställt nytt internet, snabbare, och mitt modem inte klarar av det, eftersom de har kopplat på det nya innan jag fått det nya modemet). Jag avvaktar, går och lägger mig och sover igen, ska jobba på kvällen. Orkar inte skaffa en ersättare så tänker att jag hellre biter ihop och hoppas att det är lugnt.

Vaknar 16.00, ont i huvudet. Åker till jobbet, där man mottas av en kollega som tycker jag ser lite blek ut, varpå jag svarar "jo, jag fick en migränattack igår" - och vad säger min kollega då? "du är inte den enda som har ont i huvudet, jag tog en panodil för en timma sedan, men jag har fortfarande ont". Jag orkar inte ens ta diskussionen, jag går in och byter om och vill strypa någon. Hej, jag går på piller som är receptbelagda, och hade du vetat vad migrän var och någonsin haft det hade du nog ifrågasatt om jag kunde jobba. ilskan kokar. Ett tips till er alla som aldrig haft migrän: Var glada, och klaga aldrig/försök aldrig "förmildra" någon som har migrän. Det kan driva en till att vilja mörda. När jag får migrän, börjar det med att jag tappar synen - det blir som ett stort störningsfält i mitten av synfältet. Det går inte att se där. Efter det får jag "skygglappar" jag kan inte se åt sidorna. Sedan kommer huvudvärken, som kanske kan liknas vid att det känns som en slägga slår emot pannbenet, fast tio gånger värre. Sedan är det troligt att jag spyr(har gjort det de senaste gångerna, men inte förr) - så det gäller att få i sig medicinen tidigt så att den hinner verka. Sedan är det bara att plåga sig igenom och hoppas att man kan sova. På en kudde som oavsett hur du bekväm den är i vanliga fall garanterat kommer kännas som en sten. Du mår illa, ditt huvud känns som om det har sprängts redan och du kan inte ligga bekvämt. Och du vet att det kommer sitta i minst dagen efter också. Minst. Säkert kommer du känna det 3-4 dagar även om det avtar.

Försök aldrig jämföra det med en huvudvärk. Det är ett tips att inte begå det misstaget.


Annars har jag fått jobba mer denna veckan också, men på torsdag åker jag iväg över påsken, så då får det gå som det går på jobbet. Skulle egentligen varit ledig från söndag -> torsdagen efter påsk, men så lär det inte bli. Blev väckt igår morse vid 1030 av Angelica som frågade om jag kunde jobba för henne idag. Jaha sa jag, vadådå? Nä, hon behövde kolla upp sin arm som hon hade jätteont i, vad säger man? Nej funkar lixom inte. Inte med min livsfilosofi iaf, så får jobba för henne idag också. Onsdag är ett stort no-no dock. Dels ska jag packa, städa och sedan ska jag ut med två arbetskamrater på kvällen.

Dessutom köpte jag en ny mobiltelefon, en Sony Ericsson w380i, med ett 8GB minneskort till så jag kan få in mer musik på den än på iPoden. Ska bli skönt att bara ha en apparat i fickan istället för två hela tiden.

På filmfronten har det av förklarliga skäl gått långsamt framåt det senaste. Migrän är inte direkt inspirerande. Såg dock "The Assassination of Jesse James" igår. Var väl OK, men den kändes mest överflödig. Fick en väldigt svag 3:a.

Så jo, hade tänkt blogga tidigare Samme, men BBB ville annorlunda.

Chipp chipp nu blire Golijat.

Dökött

Sjukt bra ord.

Hursomhelst, idag har jag varit vaken sedan 0330! Vaknade då.. La mig 1800 igår efter att ha jobbat hela natten-- Blev så, men blir säkert svinbra, jobbar 0815-1645 imorgon så ska iaf inte ha problem med att ha felvänt dygn då! Så nu blir det snart lunch, en liten lunchfilm och sedan får jag släpa mig till gymmet. Känns så fel att gå och gymma, men jag tvingar mig till det, jag vill inte vara så hurtig, men jag är ju uppenbarligen det.. Eller jag vet inte. Blah.

Detroit vann ju iaf inatt! 4-3 efter några skakiga slutminuter och Lidas såg bra ut. Känns betryggande. Men blir nog ingen Cup i år ändå :(

Har hunnit se två filmer sedan jag gick upp! Auf dem Leben der Marionetten av Ingmar Bergman, bra drama från början av 80-talet som är en follow-up på en sekvens ur Scener från ett äktenskap. Bra drama, stark 4:a.
Sedan blev det Dekalogen del 5; Du skall icke dräpa. Läskigt stark liten film det där. Kieslowski visste vad han gjorde.

Puss och hej!

hits