Bad Boys (1983)

Allt du vill veta kan du hitta här.

Vi får följa Mick O'Brien och hur han gör sig skyldig till att döda en pojke genom att köra på honom. Oturligt nog är det hans nemesis lillebror och Paco Moreno svär att hämnas sin brors död.Vi får här se Sean Penn i en av sina allra första roller och han får klart godkänt. Det är en ganska hetsig action vi kastas in i direkt ifrån början och sedan rinner det på tills det tillsist tar stopp.

Filmen lider självklart lite av att de flesta skådespelarna är såpass unga som de är, men det finns klart värre exempel.

Sammanfattning: En helt duglig actionrulle(?) men som även lämnar utrymme för eftertanke.

Betyg:
PPP (6/10)

(Är det bara jag eller blir det bara sämre och sämre??)

2005-09-29  00:39

©Mattias Hermansson


Just Visiting (2001)

Info finner du här

Detta är berättelsen om hur en riddare och hans tjänare tvingas till att färdas genom tiden för att försöka hindra  riddaren från att  döda sin blivande hustru..OK, låt oss börja, detta är alltså en remake av Les Visiteurs ifrån 1993, och som i de flesta av fallen är orginalet bättre än remaken, dock är de ganska jämbördiga motståndare där orginalet vinner på sin mer "äktehet" som försvinner i den här versionen.

Jean Reno har huvudrollen i det här spektaklet och han gör det lysande! Han bär till stora delar upp filmen helt på egen hand och är egentligen värd guld. Storyn känns långsökt men det får överses med de komiska inslagen och dess charm.

Sammanfattning: En väldigt "lagom" film som vinner mycket mark på grund av Jean Reno's klockrena skådespel, men har du chansen att välja, se då orginalet. Men var för all del inte rädd för att se även denna.

Betyg:
PPP (5/10)

2005-09-28  00:23

©Mattias Hermansson


Bedrägeri!

Ok, detta är varken film eller musik, men jag tyckte det var roligt att läsa =P Får ni ett så'nt här e-mail så är det bara att porta adressen och strunta i det då det är ett företag kända för bedrägeri.
Men tanken var lockande ett tag =)FROM:GOVERNMENT ACCREDITED LICENSED LOTTERY PROMOTERS.
PLAZA DE COLON E- 28830,MADRID-SPAIN.

FROM THE DESK OF THE MANAGING DIRECTORINTERNATIONAL PROMOTION/PRIZE AWARD
DEPT

REF/EG/255512006/05
BATCH/00750018

RE:BONUS LOTTERY PROMOTION PRIZE AWARDS WINNING NOTIFICATION

Dear Lucky Winner,

We are pleased to inform you of the result of the just concluded final draws of EL MUNDO  INTERNATIONAL LOTTERY AWARD held on the 29th July,2005. The online cyber lotto draws was conducted from an exclusive list of 25,000  e-mail addresses of individual and corporate bodies picked by an advanced automated random computer search from the internet in appreciation of our annual summer visitors to Spain. No tickets were sold.

Your name attached to the ticket number 025-11-464-992-750 with serial  number 2113-05 drew the lucky numbers 13-15-16-21--34-36 which consequently  won the lottery in the 3rd category.

After this automated computer ballot, your e-mail address emerged as one of  two winners in the category "B" with the following:
You as well as the other winner are therefore to receive a cash prize of  2,800,809:00 ( Two Million, Eight Hundred Thousand, Eight Hundred And Nine Euros Only) each from the total payout prize.

Your prize awards has been insured with your e-mail address pending when your full names and address will be known to us, and thereafter,your winning  fund will be transfered to you upon meeting our requirements, statutory obligations, verifications, validations and satisfactory report.

To begin your claim,please contact below your claim agent the foreign service manager of MEGA TRUST SEGURIDAD S.A
Tel: 34 675 165 960
Fax: 34 657 197 922
Email:info-megatrust@excite.com
Contact Person:Sr. Pedro Gonzalez

And also be informed that 10% of your lottery winning belongs to (IBERO PROMOTION COMPANY S,A.) Because they are the company that bought your ticket and played the lottery on your name, NOTE this 10% will be remitted after
you have received your winnings prize because the money is insured in your name already.

NOTE: All winnings must be claimed not later than the 20th October,2005. After this date, all unclaimed funds will be included in the next stake. Remember to quote your reference information in all correspondences. You are to keep all lottery informations away from the general public especially your reference and ticket numbers. This is important as a case of double claims will not be entertained.


Congratulations!!!

Yours faithfully,
PABLO ANTONIO MARIANO.

Ägget är löst! (1975)

Ok, info, kanske inte dunder mycket, men bas info i alla fall finns här.

Hm, svårt att summera den här filmen om jag skall vara helt ärlig så jag snodde en summering ;)

En saga och satir om en rik industriman, vars son är kuvad och förtryckt och helt ointresserad av sin faders företag.

På begäran skall det även nämnas att det är Hasse & Tage som skrivit manus och det är Tage Danielsson som står för regi.Ok, så vad kan man säga? Gösta Ekman i sitt esse är inte att leka med. Och Max Von Sydow som fadern är helt enormt bra.

Framförallt fastnade jag för de scener när Gösta Ekmans karaktär satt fast i en tjärn, en av de bäst berättade och en av de absolut roligaste scener jag har sett.

Allt som allt rullar filmen på i ett lagom lungt tempo och man får följa far och son i deras vardagliga liv och en dag får sonen helt enkelt nog av sin faders uppblåsta beteende och hela filmen urartar.

Finns inte så mycket mer jag kan säga faktiskt, se den, det är det enda som funkar utan att jag ska beöva berätta allt.

Sammanfattning: Bra skådespel med en helt absurd story med lite galenskaparna-vibbar här och där.

Betyg:
PPPP (8/10)

2005-09-25  22:14

©Mattias Hermansson


Ghost Busters (1984)

Det finns så mycket fin fakta om denna filmen här så det känns totalt menlöst att ta upp det här, men visst, lite story skall jag ge er.

Det hela börjar med att de tre huvudpersonerna Peter Venkman, Ray Stantz och Egon Spengler får sparken ifrån sitt otroligt bekväma jobb på universitetet där de har studerat allehanda okulta ting och för första gången kommit i kontakt med ett riktigt spöke. Det hela ger Peter Venkman idén att de ska börja fånga spöken, och dessutom bli ofantligt rika på kuppen...Ok, så denna "kultrulle" hamnade tillsist i DVD spelaren, efter ett par misslyckade försök (somnade ifrån den en gång för ~2 år sedan och har missat att se den vid annat tillfälle)
Filmen som är skriven av Dan Aykroyd och Harold Ramis som även har två stora roller, och jag kan tänka mig precis hur roligt dom tyckte det var att skriva manuset. Tyvärr är det inte en jättestark story, utan den bärs istället upp av kvicka repliker och knepiga situationer vilket kanske inte alltid är det bästa men det är ändå en film som av någon anledning tilltalar mig (måhända att både Bill Murray och Dan Aykroyd är två favoriter?).
Bill Murray gör som oftast ett bra intryck men tyvärr utan att lysa som han verkligen kan göra, och ja, vad kan jag säga, det räcker för mig att höra Dan Aykroyds röst för att känna mig lite lättare till mods.
Dom plöjer igenom filmen innan man vet ordet av har den redan tagit slut, och man undrar lite vart allt "ghost busting" tog vägen, men slutet gör i alla fall inte mig besviken, och att den har en av de kanske kändaste titel-låtarna i filmhistorien Ray Parker JR.'s Ghostbusters som varvar titt som tätt har jag svårt att låta bli att dra på smilbanden.

Känner du dig inte på humör för en vrickad spökjagande komedi så håll dig borta ifrån det här, men är man på humör kan det vara en näst intill klockren träff. (Tyvärr var fallet inte så ikväll, på tok för trött för att se en film egentligen.. Men jag vet ju vad jag uppskattar :)

Sammanfattning: Storyn är ganska vattnig men det tar dom igen på charm och total orginalitet, bli inte förvånad av något när du har Dan Aykroyd och Bill Murray i samma film. Speciellt inte när Mr. Aykroyd har skrivit filmen.

Betyg:
PPP
(6/10)

Give me feedback people! (Tycker det är en svag debut jag bjuder på här, men jag är så sjukt trött, kommer upp några nya filmer imorgon, förhoppnignsvis bättre skrivna..)

2005-09-25  01:30

©Mattias Hermansson


System osv..

Ok, så det kan ju vara bra att meddela vad för system som råder på betygen osv, varje film kommer att ha 2 st betyg, 1 till 5 och 1 till 10, och alla betyg sätts i "purjo's" dvs purjolökar, dvs P'n, och det rådande betyget är
1 - 5 medans 1 - 10 är mer för att nyansera.
1(1-2): Underkänt
2(3-4): OK
3(5-6-7): Bra
4(7-8-9): Mycket Bra
5(10): BÄST!

Välkommen

Ok, så här kommer jag att skriva lite om de filmer jag ser, och öh, jag vi får väl se vart det leder..  

hits