Alien återuppstår (1997)

Även det här är alltså en film utav Jean-Pierre Jeunet med ett manus skrivet utav Joss Whedon(Toy Story, Serenity, Atlantis).
I rollerna ser vi som vanligt Sigourney Weaver men förutom henne så är det idel nya ansikten såsom Winona Ryder, Dominique Pinon och Ron Perlman.

Filmen utspelar sig 200 år efter den tredje filmen i serien och ett stort företag har länge arbetat för att klona Ellen Ripley och även den alien Queen som finns inuti henne. De lyckas tillslut men aliensens intelligens underskattas och snart har de lyckats frigöra sig...



Ok, så det vi har här är alltså den fjärde och sista(?) Alien-filmen. Filmerna handlar som bekant(hoppas jag..!) om Ellen Ripley och hennes kamp emot de hyperstarka intelligenta varelser hon stötte på i rymden under ett uppdrag på en avlägsen planet - Aliens. Den här filmen innehållar i princip alla de klassiska elementen som finnsi  de tidigare filmerna men det känns lite utmattat, lite slitet, och framförallt som att den inte tillför något nytt. Det känns som en upprepning återigen. En upprepning utan någon egentlig motivering förutom möjligtvis insamlingen av mer pengar till producenterna. Men för all del - det är ju inte dåligt, och Alien är alltid Alien, men som sagt, det känns att det är den fjärde filmen och att det gått nästan 20år sedan Ellen Ripley först entrade den vita duken.

Betyg:

PPP (6/10)

2007-07-14 20:20

©Mattias Hermansson

Kommentarer:

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits