Ghostbusters II (1989)

Eftersom att jag en gång i tiden började med "Ghostbusters" så tänkte jag att "Ghostbusters II" blir självfallet för återupplivningen!

Manuset är även den här gången skrivet utav Dan Aykroyd och Harold Ramis. Regissören är även han densamme, Ivan Reitman.
Det hela kretsar kring samma gäng skådisar, Bill Murray, Dan Aykroyd, Harold Ramis och Sigourney Weaver, men spökligan har fått ett tillskott i form utav Ernie Hudson.

Spökligan har blivit bortglömd och nästan ingen minns vilka de är, de får ta skitjobb för att överleva... Ända tills en dag då något mystiskt händer med Danas baby. Spökligan kommer snabbt någonting på spåret och sätter ivrigt efter för att kunna bevisa att det faktiskt finns spöken och att de behövs. Spåren leder till en tavla på Vigo Von Homburg Deutschendorf, en gång en mäktig trollkarl och kung - som blev 105år gammal innan han blev mördad.



Gillade man ettan finns det goda chanser att man även gillar tvåan, det är ju nästan samma film till och med, med några små detaljer som skiljer. Det som jag känner är den stora skillnaden mot ettan är väl att det är lite mer spökaction i den här filmen, något jag tyckte saknades i ettan - även om det inte är direkt massvis i den här heller, det är mycket kvicka repliker, speciellt ifrån Bill Murrays karaktär Dr. Peter Venkman, och de driver storyn sakta men säkert framåt genom sina experiment och påhitt. Kärlekshistorian som blandas in i det känns i stort sett överflödig, men det är uthärdligt. Man får sig några skratt och visst är det charmigt. Men inte mycket mer den här gången heller tyvärr.

Betyget lyder:

PPP (6/10)

2007-07-04 01:29

©Mattias Hermansson



Kommentarer:

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits