Hjärtan i Atlantis (2001)

Filmen är baserad på en bok utav Stephen King och William Goldman(Butch Cassidy och Sundance Kid, Chaplin, Alla presidentens män) har bearbetat om den till film. Regissören är Scott Hicks, en hyffsat anonym regissör med bara en handfull filmer bakom sig.
I rollerna ser vi bl.a. Sir Anthony Hopkins, Anton Yelchin, Hope Davis och David Morse.

Okej, filmen handlar om  Bobby, en vuxen människa vars barndomskamrat dör, det leder till att han börjar tänka tillbaks på sommaren då han var elva år, och den mystiske Mr. Ted Brautigan hyrde lägenheten ovanpå dem.



Filmen börjar i ett lungt och stadigt tempo och vaggar sakta men säkert tittaren djupare och djupare in i dess värld, man får veta lite mer för varje minut som går och innan man vet ordet av sitter man där, mer engagerad än vad man hade förväntat sig och intensiteten ökar, men så tar det slut. Precis så, man blir halvt om halvt ledsen att det inte fortsatte längre. Det här är bra. Det är gripande. Det är medryckande. Det är filmkonst. Och det är väldigt nära ett toppbetyg, men den sista lilla udden saknas. Riktigt vad är svårt att sätta fingret på. Jag lämnar fåtöljen överraskad, att se film man aldrig hört talas om kan ibland leda till lycka, och ikväll gjorde det de.

Betyg:

PPPP (9/10)

2007-07-04 23:12

©Mattias Hermansson

Kommentarer:

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits