Mannen utanför lagen (1976)

En film utav Clint Eastwood, med Clint Eastwood, som cowboy. Manuset är baserat på en bok utav Forrest Carter(Gone to Texas) och bearbetat utav Philip Kaufman och Sonia Chernus
I filmen ser vi förutom Clintan bl.a. Chief Dan George och Sondra Locke.

Filmen handlar om Josey Wales, som orginaltiteln "The Outlaw Josey Wales" förklarar, en från början fredfull man som förklarar krig på nordstatarna efter att de har bränt ner hans hus och dödat hans familj. Filmen utspelar sig under slutet av det amerikanska inbördeskriget, och trots att de flesta har gett upp vägrar Josey Wales ge sig.



Clintan + Western = sant. Så är det. Även om det här är en för Clintan väldigt medelmåttig film, så är det ändå bra. Clintan spelar sådär tuff och hård som bara han kan, och är sådär slug och finurlig som bara hans karaktärer är. Men det saknas helt klart något för att det skall bli en väldigt bra film. Men det är inte alldeles för mycket som saknas heller, och Chief Dan George, som är en väldigt rolig liten man tillför mycket. Han har en utstrålning som få har ögon som ser ut att tillhöra ett litet barn.
Filmen i sig går fram i ett ganska lungt tempo trots att det är ständig jakt och filmen innehåller lite utav det mesta utan att gå på djupet någon stans. Och det är väl kanske just där som den tappar endel. Att den är för flyktig. Jag vet inte, ha svårt att sätta fingret på det.
Hur som helst så blir betyget:

PPP (6/10)

2007-07-08 19:53

©Mattias Hermansson


Kommentarer:
Postat av: Jakob

Så det är en sån där film man kan se på kvällen om man är sugen på western samtidigt som man är lite smådegig? Inte för tung liksom.

2007-07-09 @ 12:06:50
Postat av: Mattias

Tja, den är sådär tung, men inte överdrivet nej, men lättsam är den väl inte heller direkt. Funkar helt klart en degig kväll, det var ju iaf då jag såg den =)


Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits